Koja 3 besplatna gnojiva može pronaći svaki ljetni stanovnik: ne znaju svi za ovo

Ponekad se prilično pristojan iznos novca troši na gnojiva za vrt, pogotovo ako govorimo o visokokvalitetnim proizvodima.

To značajno povećava troškove uzgojenih usjeva.

Međutim, ne znaju svi da možete uštedjeti na kupnji gnojiva. I ne govorimo samo o tome da sami napravimo pepeo, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.

Na koji besplatni otpad treba obratiti pozornost?

Korovi i vrhovi

Ako govorimo o korovima bez sjemena, onda oni mogu postati izvrsno gnojivo. Vrhovi i ostaci nakon rezidbe ili prorjeđivanja također mogu pružiti vrlo dragocjenu pomoć. Međutim, u ovom slučaju morate biti sigurni da biljka nije pogođena bolestima.

Tipično, komponente se koriste za stvaranje zelene gnojidbe.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Ljuska

Ovo je vrlo vrijedan nalaz za ljetnog stanovnika koji pokušava voditi organski uzgoj. Ljuska može postati i dio hrane i sredstvo protiv štetočina.

Druge opcije

Kora banane koristi se za izradu izvrsnih dodataka prehrani. Kore krumpira izvrstan su lijek za ribizle. Na temelju starog kruha možete napraviti mnogo zanimljivih kompozicija.

Također možete obratiti pozornost na ljuske luka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki