Spašavamo odnose u najkraćem mogućem roku. Savjeti psihologa

Na samom početku svake veze stavimo ružičaste naočale i u partneru vidimo samo dobre osobine i mislimo da će tako uvijek biti.

No, s vremenom se naše fantazije počnu razbijati u svakodnevnu stvarnost i počinjemo primjećivati ​​neke osobine partnera koje nam se ne sviđaju.

Reći ću vam više detalja Eduard Lobastov – obiteljski psiholog, psihoterapeut i NLP trener.

Ova pojava je apsolutno normalna. U obiteljskoj psihologiji čak razlikuju krizu prve godine. Ovo je mjesto gdje se odnosi mogu početi rasplitati. Svaki partner će se povući u sebe. Svađe nastaju zbog kućnih problema.

U svakoj obiteljskoj krizi, partnerima se u glavi vrte pitanja: “Je li ljubav stvarno prošla?” “Ili možda nije bila tamo?” “Zašto još uvijek živimo zajedno? Navika?”.

  par
Fotografija: Pixabay

Zapravo, uz pravi pristup, ne samo da možete zajedno prebroditi ovu krizu, već i vratiti bivšu strast u vezu. A evo i malog vodiča za djelovanje.

1. Prihvatite činjenicu da ste vi i vaš suprug dvoje potpuno različitih ljudi.

Naravno, možete imati zajedničke ciljeve, vrijednosti i strasti. Tijekom vaše veze partneri čak razvijaju iste navike ponašanja. Ali ako pogledate u unutarnji svijet svog partnera, vidjet ćete potpuno nepoznat ocean.

2. Priznajte da ste se i vi i vaš partner promijenili tijekom vremena koje ste proveli zajedno, pod utjecajem različitih čimbenika i jedno na drugo. A ovo je vrlo važno.

3. Imajte hrabrosti i strpljenja, odvojite vrijeme i iskreno razgovarajte o svojoj vezi. Pitajte ga što misli da se sada u njima događa i iz kojeg razloga.

Saznajte što mu se kod njih sviđa, a što ne. Kako možete popraviti ono što vam se ne sviđa? Koji su budući ciljevi vašeg partnera u vezi?

U isto vrijeme, pokušajte pažljivo slušati i percipirati njegove riječi smireno, bez zajedljivosti ili pokušaja da okrivite svog supružnika za sve nevolje. Ako čujete optužbe protiv sebe, pokušajte ne reagirati na riječi, već točno uhvatiti bit koju vam partner pokušava prenijeti.

Nakon što vaša druga osoba progovori, svakako izrazite svoje viđenje situacije, razloge i opcije za poboljšanje trenutne situacije na bolje. Usredotočite svoj govor ne na razlike, već na sličnosti u vas dvoje i vaše ciljeve.

4. Naknadno, kada gradite svoj odnos, imajte na umu da kao da ga gradite iznova, jer je pred vama sasvim druga osoba, za razliku od one koju ste nekada sreli. Kao rezultat toga, sa zanimanjem upoznajte njega sadašnjeg sebe, otkrivajući sve više i više novih aspekata njegovog unutarnjeg svijeta.

5. Vratite se u vrijeme kad je vaša veza tek počinjala. Idite na spojeve, šetajte ruku pod ruku po parku, postanite osoba u koju se vaš partner nekoć zaljubio: flertujte, pravite mala iznenađenja itd.

Veze nisu samo romantika, one zahtijevaju trud. Ali snaga jedne osobe nije dovoljna da ih izvuče na sebe. Zato je za izgradnju skladne i čvrste veze neophodan trud oba partnera.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki