Dešava se da rajčice vrlo sporo sazrijevaju.
Plodovi dugo ostaju zeleni, što, naravno, jako uznemiruje ljetnog stanovnika.
Srećom, postoje načini kako ubrzati crvenilo rajčice.
Međutim, metoda poput piercinga voća teško se može nazvati sigurnom. Štoviše, nije uvijek učinkovit.
Ali prskanje grmlja rajčice jednom jednostavnom tekućinom je učinkovitiji pristup.
Preporuku je podijelila stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh.
Sredstvo za zrenje rajčice
Ispada da se željeni rezultat može postići korištenjem otopine sode.
Dovoljno je otopiti malo obične sode bikarbone u običnoj vodi (na litru tekućine – 1 žličica natrijevog bikarbonata).
Zatim trebate uliti gotov proizvod u bočicu s raspršivačem za prskanje grmlja rajčice.
Ovaj postupak treba provoditi tjedno. Kao rezultat toga, plodovi ne samo da će postati crveni, već će postati i mnogo ukusniji.
Prethodno je imenovano 6 pogrešaka koje vrtlari rade pri uzgoju rajčice.