Priprema sobnih biljaka za zimu: upute za početnike

Jesensko-zimsko razdoblje mirno je vrijeme za cvijeće i ukrasne sobne biljke.

Prije proljeća moraju dobiti snagu kako bi izrasle svježe zelenilo i toplinom poslale nove cvjetne stabljike. Da biste to učinili, trebate pripremiti cvijeće za zimski san, a to treba učiniti na sljedeći način.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, rekla nam je kako pripremiti cvijeće za zimu.

Kako postupiti

1. Iako je cvijeće u stanju mirovanja, morate se nastaviti pridržavati rasporeda zalijevanja. U tom razdoblju trebaju manje vode nego inače. Stoga se zalijevanje ne provodi dok se tlo ne osuši.

2. Cvijeće i ukrasno bilje također u ovom trenutku ne trebaju gnojiva ili se provodi minimalna gnojidba.

Cvijeće
Fotografija: © Belnovosti

3. Osim vlaženja tla, morate pratiti vlažnost zraka. Tijekom hladne sezone zrak u stanovima je suh zbog uređaja za grijanje.

U pomoć mogu priskočiti ovlaživači zraka ili mokri ručnici postavljeni na radijatore.

4. Također je važno pratiti temperaturu zraka. Promjene se ne smiju dopustiti. Stoga je kapriciozne usjeve potrebno ukloniti dalje od hladnih prozora ili propuha.

5. Posljednja važna točka je nadoknaditi nedostatak prirodnog svjetla uz pomoć phytolights ili phytolamps.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki