Sačuvajte odnos s voljenom osobom: 5 koraka

Dobro promotrite svoju vezu.

Samo pokušajte to učiniti bez emocija. Mentalno se vratite u trenutak kada su počeli propadati.

Više će vam reći stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti. Alla Litvinova, psiholog, parapsiholog, energetski praktičar.

Što vidite tamo? Pažljivo pogledajte sebe u tom trenutku i voljenu osobu.

Budete li malo pažljiviji, primijetit ćete da promatrate osobe koje vam nisu baš poznate. Da, izgledaju kao ti i tvoj muškarac. Ali iznutra su malo drugačiji. A muškarac je taj koji će vam biti najnepoznatiji.

Manje-više odmah hvatamo i razumijemo promjene koje nam se događaju, ali kod partnera…

par
Fotografija: Pixabay

Naša je psiha dizajnirana na način da nakon nekog vremena nakon početka veze kao da zaboravimo da je naš partner sposoban za promjenu. To se jednako odnosi i na muškarce i na žene. Promjene se događaju neprimjetno, zbog čega izmiču našoj pažnji. Čini se da je osoba ostala ista kakva je bila kad smo je upoznali, ali zapravo su to dvije različite osobe, samo izvana slične jedna drugoj.

Stoga, da biste spasili odnos:

1. Gledajte da vaša voljena osoba bude druga osoba čije navike možda poznajete. Ali njegov unutarnji svijet vam nije poznat. Uzeti zdravo za gotovo.
2. Dopustite si priznati da ste se i vi i on promijenili od vaše sretne veze. To je važno.
3. Smireno razgovarajte s voljenom osobom o vašem odnosu. Pitajte ga zašto misli da je vaša veza sada u ovakvom stanju? Kako on vidi vašu buduću vezu? Što bi želio popraviti? Važno je da njegove riječi prihvatite mirno. Nemojte reagirati na njegove optužbe – važno vam je da razgovarate. Mirno podijelite svoju viziju trenutne situacije i kako vidite svoju budućnost. Naglasite da ste se oboje promijenili, ali nitko od vas to nije primijetio niti uzeo u obzir.
4. Kad dalje gradite svoju vezu, upoznajte tu osobu ponovno, upoznajte je i otkrijte iznova.
5. I dopustite sebi koketeriju, flert, spojeve, zajedničke šetnje s voljenom osobom. Djeca i prijatelji su jako dobri, ali vaša obitelj se temelji samo na vas dvoje, pa provodite više vremena zajedno.

Također želim istaknuti da se ne biste trebali uzrujavati ako niste u mogućnosti odmah, preko noći, svoju vezu dovesti u novu fazu razvoja – vaša je veza više puta skliznula “u ponor”, a vi nećete biti u mogućnosti to odmah izvući odatle: potrebno je vrijeme, snaga i vaša želja. I kako kažu, onaj tko hoda, svladava cestu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki