Kako šećer ometa naš seksualni život




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Čokolada se već mnogo, mnogo godina smatra jednim od najučinkovitijih afrodizijaka. Činjenica je da slatko iskušenje može povećati vaš libido, ali to je samo zbog kakaa koji sadrži. Eventualno, obična mliječna čokolada ne bi imala pozitivan utjecaj na vaše avanture ispod pokrivača, jer sadrži previše dodanog šećera. A evo i razloga koji će vas uvjeriti zašto je bolje ne posezati za proizvodima od šećera ako želimo strastven seksualni život.

Šećer čini da se osjećate umorno

Kada jedete slatke stvari, šećer u krvi raste poput rakete. Zauzvrat, gušterača počinje proizvoditi previše inzulina za kontrolu razine glukoze. Konačni rezultat su zbrkani hormoni koji se voze kao tobogan. Naravno, sva ta vježba neurotransmitera dovodi do umora.

Pretvara se u mast

Jeste li znali da kada pojedete slatki, slatki kolač, jetra skuplja višak šećera i pretvara ga u mast? Zasada je dobro. Ali kako bi jetra pretvorila šećer u mast, mora isključiti spolni hormon globulin. To, naravno, dovodi do pada libida.

To dovodi do suhoće vagine

Visoka razina šećera u krvi često je uzrok suhoće vagine. To ne samo da drastično smanjuje užitak seksa, već može biti i preduvjet za težu trudnoću.

Ometa mikrocirkulaciju

Sve erogene zone, pa tako i klitoris, opskrbljene su malim krvnim žilama. Bez odgovarajućeg protoka krvi, erogeni živci ne dobivaju dovoljno kisika potrebnog za njihov pravilan rad. Poremećena mikrocirkulacija može oduzeti užitak spolnog čina, a kod muškaraca čak može uzrokovati erektilnu disfunkciju.

Stvara okruženje za bakterijske infekcije

Visoke razine šećera stvaraju savršeno okruženje za razvoj raznih kvasaca i bakterija. Svrbež, iscjedak i neugodan miris koji proizlaze iz takvih bolesti svakako su ubojica libida.

Tjera tijelo da proizvodi kortizol

Kada konzumirate više od potrebne količine šećera, vaše tijelo počinje proizvoditi kortizol, poznat kao hormon stresa. Njegove povećane razine uzrok su smanjene seksualne želje i neredovitih menstrualnih ciklusa.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki