Endokrinolog je naveo najštetnije vrste žitarica

Svi su u djetinjstvu čuli da morate jesti kašu.

No jesu li svi doista korisni?

Kao što je rekla endokrinolog Dilyara Lebedeva, ne bi trebale biti sve žitarice u prehrani.

Neki od njih mogu samo naštetiti.

Žitarice
Fotografija: © Belnovosti

Kao što je stručnjak primijetio, ne biste se trebali zanositi kašom od griza.

Činjenica je da je ovaj proizvod fino mljevena pšenica i sastoji se od 70 posto škroba. Ova žitarica povećava razinu šećera u krvi.

Osim toga, ne trebate jesti instant zobene pahuljice, koje također mogu dovesti do dijabetesa, srčanih problema ili nakupljanja viška kilograma.

“Kukuruzna krupica sadrži veliku količinu glukoze, što također može potaknuti razvoj dijabetesa ili dovesti do prekomjerne težine”, citira Lebedeva izdanje Večernje Moskve pozivajući se na liječnikov Telegram kanal.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki