Jednostavno jelo od tjestenine, koje se jede ili kao izdašno glavno jelo ili kao aromatična salata od tjestenine.
Spremno za 25′
Materijali
500 gr. skiufihta ili druge slične tjestenine
250 gr. cherry rajčice, prepolovljene
1 grančica svježeg timijana
1 režanj češnjaka, nasjeckan
1 žličica žlice šećera
malo e.p. maslinovo ulje
50 gr. pinjole, pečene
Za pesto umak
35 gr. pinjole, pečene
40 gr. Kefalotiri iz Elassonasa
1 režanj češnjaka
160 ml e.p. maslinovo ulje
50 gr. jestivi listovi bosiljka
Postupak
Za pesto umak dodajte sve sastojke u multipraktik i miksajte dok ne postane jednolična pasta. Stavite u hladnjak na 1 sat.
Kamenice skuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Dobro ohladite i ocijedite.
U nauljenu tepsiju složiti cherry rajčice, poprskati maslinovim uljem, posuti šećerom, soli i češnjakom, dodati listiće timijana i peći u zagrijanoj pećnici na 120⁰C na zraku oko 20′. Hladnu tjesteninu pomiješajte s pesto umakom, pospite pečenim pinjolima i pečenim cherry rajčicama te poslužite.
časopis za masline.gr