Ne samo jednostavno, već i korisno: kako uzgajati sadnice u ljusci jaja

Prilikom uzgoja sadnica većina ljetnih stanovnika koristi razne tehnike i trikove za postizanje izvrsnih rezultata.

Zašto ne isprobati uzgoj presadnica u ljusci jaja? Ova vas metoda može iznenaditi, stoga je vrijedno detaljnije ispitati.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, znanstvenica agronom i krajobrazni dizajner, rekla je kako uzgajati sadnice u ljusci jaja.

Čišćenje ljuske jaja

Ljuske jaja za početak treba dobro očistiti od ostataka jaja. To možete učiniti tako da razbijete jaja, izlijete sadržaj i isperete ljuske pod tekućom vodom.

Drenažni otvori

Pomoću igle ili noža morate napraviti male rupe na dnu svake školjke. To će izbjeći stagnaciju vode i osigurati dobru ventilaciju korijena biljke.

Ljuska
Fotografija: © Belnovosti

Uzgoj presadnica u ljusci jaja

Svaka školjka mora biti ispunjena zemljom do 2/3 volumena. Tlo mora biti plodno i čisto.

Sjetva sjemena

Sjetvu treba obaviti ovisno o vrsti biljke. Važno je strogo slijediti upute, inače neće biti moguće uzgajati punopravne sadnice.

Briga

Važno je redovito zalijevati sadnice, održavajući tlo s ljuskom jaja vlažnim, ali ne pretjerano zalijevati. Mjesto za uzgoj treba pažljivo odabrati, mora biti sunčano i toplo.

Prednosti uzgoja presadnica u ljusci jaja

Glavne prednosti uključuju:

1) Ljuske jaja su prirodni materijal koji se vremenom razgrađuje i postaje organsko gnojivo za biljke.

2) Struktura ljuske jajeta sprječava stagnaciju vlage i pomaže u izbjegavanju truljenja korijena, a također štiti sadnice od mogućih bolesti.

3) Ovakvim uzgojem štedi se i vrijeme presađivanja, budući da se biljke mogu posaditi direktno u zemlju zajedno s ljuskom.

Uzgoj presadnica u ljusci jaja jednostavna je metoda koju svakako vrijedi isprobati. Naravno, vrlo je lako oštetiti ljusku tijekom kuhanja. Također, sakupiti potrebnu količinu školjaka nije tako jednostavno, ali ovaj način sadnje svakako vrijedi isprobati.

Ranije smo vam rekli koje se sadnice ne smiju stavljati na prozorsku dasku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki