Sirevi se smatraju laganim i plemenitim zalogajem, pa se tanjuri s ovim prehrambenim proizvodom stalno pojavljuju na bogato postavljenim blagdanskim stolovima.
Sir ima prilično dobru reputaciju zdravog proizvoda.
Međutim, neke sorte mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju tijelu.
Koje 2 vrste sira se smatraju najštetnijima?
Parmezan
Ova vrsta sira jedna je od najpopularnijih među poznavateljima talijanske kuhinje. Ne znaju svi da jedenje parmezana može biti vrlo opasan pothvat.
Posebno je vrijedno obratiti pozornost na ovu informaciju za starije osobe i one koji imaju razne bolesti kardiovaskularnog sustava.
Štetnost proizvoda je zbog kombinacije impresivne količine soli sa zasićenim mastima. Kao rezultat toga, čak i zdrava osoba koja voli parmezan ima značajno povećan rizik od razvoja srčanog udara. Stoga stručnjaci preporučuju osobama koje su u opasnosti suzdržati se od konzumacije ovog proizvoda.
Svi ostali bi rijetko trebali konzumirati parmezan.
Topljeni sir
Ovaj proizvod je vrlo popularan zbog svog posebnog okusa i niske cijene. No, koriste se različiti dodaci koji proizvodu daju karakterističnu konzistenciju i okus.
Stoga redovita konzumacija topljenog sira može uzrokovati zdravstvene probleme.