Revolucija: Znanstvenici napravili tabletu za mršavljenje koja ne šteti organizmu!

U teoriji, ljudi mogu žvakati bezvrijednu hranu koliko žele bez straha od dodatnih zdravstvenih rizika ili da im neće stati u traperice. Nova čudotvorna tableta ubrzava metabolizam u tijelu kako bi učinkovitije razgradila šećer i masnoće.

Američki znanstvenici otkrili su kako se čini da višak magnezija usporava sposobnost mitohondrija da proizvode energiju, izvještava The Sun.

Brisanje gena koji kodira protein koji kontrolira protok magnezija, MRS2, smanjuje količinu koja ulazi u stanicu. Ovo u biti potiče metabolizam, dopuštajući tijelu da prerađuje masti i šećere učinkovitije. Znanstvenici su prvo testirali svoju teoriju uređujući gene kod miševa kako bi blokirali protok magnezija.

Otkrili su da su glodavci ostali mršavi unatoč tome što su hranjeni hranom bogatom mastima.

Jači imunitet bez lijekova

Nakon 20 tjedana hranjenja sa visokokaloričnu hranu znanstvenici su polovici miševa dali lijek, a ostalima placebo.

Studija, objavljena u časopisu Cell Reports, otkrila je da je pilula omogućila životinjama da ostanu “vitke” čak i na istoj prehrani bogatoj mastima.

Osim što su izgubili na težini, miševi su također imali nižu razinu kolesterola i šećera u krvi u odnosu na kontrolnu skupinu.

Ovo sugerira da lijek također suzbija sve zdravstvene posljedice od loše prehrane. Istraživači su primijetili da su miševi koji nisu dobili lijek, ali su hranjeni istom visokokaloričnom hranom, pokazali povećanje tjelesne masti.

Dr. Madesh Muniswamy, koji je vodio istraživanje, rekao je: “Kada dajemo ovaj lijek miševima na kratko vrijeme, oni počnu gubiti na težini. Nastavit ćemo s njegovim razvojem”.

Njegov tim podnio je zahtjev za patentiranje lijeka i namjerava provesti ispitivanja na ljudima u sljedećih nekoliko godina.

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki