Orhideje će veličanstveno cvjetati: stručnjaci su otkrili što treba dodati u vodu – 4 mogućnosti rješenja

Briga o orhidejama zahtijeva puno truda. Stoga je vrijedno zapamtiti nekoliko rješenja, zahvaljujući kojima će ovo cvijeće početi brže cvjetati.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajolika, rekla nam je kako hraniti orhideje.

Epsom sol

Epsom sol spoj je magnezija i sumpora koji može značajno poboljšati cvjetanje orhideja.

Dodavanje doslovno 1 žličice Epsom soli u litru vode pomoći će biljci da apsorbira hranjive tvari i poboljšati njezino cjelokupno zdravlje, što će rezultirati punijim i dugotrajnijim cvjetanjem.

Čista voda s dodatkom ugljičnog dioksida

Dodavanje male količine sode bikarbone ili gazirane vode pomoći će biljkama osigurati dodatni ugljični dioksid, što će ih potaknuti na cvjetanje.

Orhideja
Fotografija: © Belnovosti

Naravno, ovdje se morate sjetiti razumne koncentracije, jer biljke još uvijek mogu uzrokovati ozbiljne štete.

Dodavanje kokosove vode

Kokosova voda je bogata vitaminima i mineralima koji mogu biti korisni za orhideje.

Dodavanje male količine kokosove vode u tekućinu za zalijevanje će biljkama osigurati dodatnu energiju i hranjive tvari, što može pospješiti intenzivnije i duže cvjetanje.

Crni čaj

Sadrži tanine koji mogu povoljno djelovati na rast i cvjetanje orhideja.

Dodavanje ekstrakta crnog čaja u vodu može pomoći u jačanju korijenskog sustava biljke i potaknuti stvaranje pupoljaka, što dovodi do obilnijeg cvjetanja.

Ranije smo vam rekli što staviti u rupu s sadnicama rajčice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki