Ovo su tri najkorisnija položaja spavanja za zdravlje leđa

Spavanje na boku ili na leđima najbolje je za zdravlje kralježnice i dobro držanje, kaže stručnjak za spavanje James Leinhardt. Za New York Post naveo je tri najbolja položaja za noćni san.

Prva poza, nazvana “sanjarica”, prema Leinhardtu, ne samo da će vam pomoći da bolje spavate, već i ojačati odnos u paru. Stručnjak je istaknuo da u ovom položaju jedan partner leži na boku, a drugi legne uz njega i grli prvog s leđa.

Kako bi vaša kralježnica bila ravna i bez stresa dok spavate, Leinhardt savjetuje da stavite jastuk između nogu, pozicionirajući ga od koljena do gležnjeva.

Leinhard je drugu pozu nazvao “leđa u leđa sanjar”. Izvodi se na isti način kao i prvi, ali su partneri okrenuti leđima, što im omogućuje veću slobodu kretanja.

Male porcije nisu najbolji način za mršavljenje

Treća poza, prema stručnjaku, naziva se “vojnik”. Objasnio je da je za izvođenje potrebno leći na leđa, ispružiti ruke uz trup i staviti jastuk ispod koljena. Na taj će način, kaže Leinhardt, vaša ramena, kukovi i koljena biti poravnati, što će vam pomoći da kralježnicu držite ravnom tijekom noći.

Prethodno je nutricionist Ali Ramadan savjetovao spavanje na lijevoj strani za zdravlje želuca i crijeva. Prema njegovim riječima, ovaj položaj smanjuje rizik od žgaravice i probavnih smetnji.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki