Razgovor: koje se riječi ne smiju izgovarati tijekom njega

Svaka osoba želi se svidjeti društvu, želi biti prihvaćena od društva. Da bi to postigao, poradit će na svom ponašanju, korigirati ga, dovesti do savršenstva.

Ova taktika će pojedincu donijeti željene rezultate.

Ali za neke ljude, osoba ne želi samo da joj se sviđa. Također mu je važno da ih usreći. Naravno, on to može postići.

Ali u ovom slučaju, osoba mora početi pažljivije pratiti svoj govor i ne dopustiti da se u njemu pojavi nekoliko fraza.

Samo podsjetnik

To se često kaže kada vas žele podsjetiti na dužnost ili neki službeni događaj na koji sugovornik ne želi ići. Bolje je izbaciti ove riječi iz rječnika i zamijeniti ih.

komunikacija
Fotografija: Pixabay

Možete jednostavno zatražiti bržu otplatu duga, navodeći financijske probleme. Na odmor možete jednostavno predložiti da idete zajedno kako ne bi bilo tako dosadno.

Ostavimo ovo za kasnije

Ako sugovornik započne razgovor koji pojedinac ne želi ili ne može podržati zbog nedostatka vremena, tada ne bi trebao izgovarati takve riječi.

To će odgurnuti vašeg protivnika i učiniti da se osjeća beskorisnim. Bolje je predložiti da započeti razgovor odgodite za određeno vrijeme, a zatim provjerite sa sugovornikom ima li kakvih primjedbi.

Pa, sretno vam bilo

Ako je netko od neke osobe očekivao savjet ili barem podršku, onda ovom rečenicom može samo uznemiriti tu osobu i pokazati svoju ravnodušnost.

Bilo bi bolje da pojedinac kaže da vjeruje u sugovornika, da će uspjeti. Može dodati i da mu je spreman pomoći ako se ukaže takva potreba.

Rekao sam ti tako

Ovim riječima možete nagovijestiti svom sugovorniku da nije osobito pažljiv, da je to njegov nedostatak. Ako se pojavio problem na koji je osoba upozorila, onda se ne treba tako izražavati.

Može ponuditi razgovor, raspraviti sve i ponovno izraziti ono što je ranije predložio.

iskreno

Podrazumijeva se da je do ove točke osoba lagala, što se vjerojatno nikome neće svidjeti. Ove riječi su dopunske riječi.

Treba ih se potpuno riješiti i ne zamijeniti ih ničim. Značenje izjava definitivno neće patiti od toga.

Raspravljajmo o tome u chatu

To je ono što pojedinac kaže kada netko skrene s teme o kojoj grupa raspravlja. Ali ne bi trebao to učiniti.

Bilo bi bolje da je primijetio zanimljivost teme koju je netko pokrenuo i ponudio se na razgovor nakon što svi odu.

Znao sam!

Takvim riječima pojedinac može podsjetiti na davne događaje o kojima su svi zaboravili razmišljati. Naravno, oni su prestali biti relevantni za sve.

Čovjek ne treba pokazati da je pametniji od drugih, bolje je da sve pamti i sve zna unaprijed. Bilo bi bolje da jednostavno šuti i svoje mišljenje zadrži za sebe.

Sve će biti u redu

Ove riječi utjehe ne utječu pozitivno na psihičko stanje sugovornika. Mogu ga naljutiti, jer prikrivaju obezvređivanje njegovih iskustava.

A ni sam pojedinac ne može biti potpuno siguran da će sve proći i završiti na povoljan način. Bilo bi bolje jednostavno pružiti svu moguću pomoć ili šutjeti.

Ako osoba izbaci sve te fraze iz svog rječnika, društvo je neće samo voljeti. Svi će znati da ćete biti u njegovoj blizini učiniti sretnima i pronaći ćete stanje mira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki