Jedini siguran način da se riješite smeđe mrlje na jagodama: drugi neće pomoći

Smeđa pjegavost, koja tako često napada jagode, nije ništa više od gljivične bolesti, zbog koje su listovi biljke obojeni u smeđe-žuto-crvenu boju.

Ali to nije sve: zahvaćeni grmovi venu i suše se, što znači da nećete postići pristojnu žetvu, napominje Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Ljetni stanovnici koji su suočeni s ovom bolešću mogu koristiti različite metode u pokušajima liječenja biljaka – od upotrebe tradicionalnih metoda do liječenja fungicidima, ali, kako pokazuje praksa, bolest se vraća iznova i iznova.

Dakle, možete se riješiti bolesti tek kada potpuno iščupate sve jagode.

Zamijenite sve jagode, ma koliko vam bilo žao dugogodišnjeg rada, i pronađite im novo mjesto na svojoj parceli.

jagoda
Fotografija: © Belnovosti

Gredice s jagodama postaviti dalje od stare lokacije, kao i od malina, rajčica i drugih kultura koje su osjetljive na zarazu pepelnicom, alternarijom i sl.

Iako ćete koristiti novi sadni materijal, prije nego što stavite sadnice u zemlju, potrebno ih je obraditi.

Da biste to učinili, trebat će vam antifungalno sredstvo poput Aktare, u čiju otopinu morate umočiti korijenje jagode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki