7 razloga zašto su jogiji najbolji partneri




Foto: iStock/Gulliver

Osim stereotipa o “vitkom i zategnutom tijelu” s kojim obično povezujemo jogije, postoje i drugi, važniji razlozi koji ih čine odličnim partnerima. Evo nekoliko njih, u slučaju da odlučite potražiti dečka za jogu (ili barem naći sadašnjeg dečka da vam pravi društvo na satu joge):

1. Fleksibilniji su

Ne, ne samo u krevetu (iako je i to dodatni bonus), već kao karakterna osobina. Jogiji imaju tendenciju da budu slobodoumniji, prilagodljivi i idu s tokom. Kod njih su tijelo i duša povezani, a ono što prakticiraju i njeguju osjeća se na svim razinama. Fizička fleksibilnost također se odražava na osobnost i postupke. Muškarac koji je krut nije samo loš ljubavnik, on je i preduvjet za lošu vezu.

2. Zdraviji su

I to je dobro iz dva razloga. S jedne strane, zdrav način života je “zarazan” i usput ćete steći neke dobre navike. S druge strane, oni su stvarno fizički zdravi. Nitko ne želi biti u vezi s nekim tko je bolestan vrijeme, zar ne Prema istraživanjima, prakticiranje joge povećava imunitet na staničnoj razini, štoviše, pravilno disanje potiče bolju prokrvljenost i bolji rad organa.

3. Bolji su u seksu

Istraživanja pokazuju da joga poboljšava seksualnu funkciju, podiže samopouzdanje, produljuje orgazme i dovodi do većeg zadovoljstva kod oba spola. To je zbog povećanog dotoka krvi u genitalije, kao i prakticiranja vježbi za zatezanje mišića zdjelice. Također, disciplina i samokontrola mogu pomoći produžiti čin.

4. Mirni su

Naravno, nisu svi koji prakticiraju jogu cijelo vrijeme opušteni. Ali obično oni kojima je joga način života, a ne samo tjelesna vježba, ispovijedaju načelo nenasilja. Gotovo svaki sat joge završava meditacijom, što je način da se osjećate povezani sa svime i svima oko sebe. Ovo je sjajan način da izbjegnete dramu u vezi.

5. Manje ih zanimaju površne stvari

Općenito, posvećeni jogiji uzbuđeni su dubljim značenjem i razumijevanjem života. Postoji nešto više od materijalnog svijeta. Njihove potrage i duhovni rast povezani su s ljubavlju i empatijom za druge.

6. Paze na sebe

Ovo je veoma važno. Briga o sebi i ljubav su preduvjet za zdrav odnos. Vježbati jogu znači osjećati se dobro, biti zdrav, brinuti se s ljubavlju za svoje tijelo i duh. Ako ne volite sebe, ne možete u potpunosti voljeti ni svog partnera.

7. Znaju se nositi sa svojim emocijama

Kada počnete prakticirati jogu, skrivene emocije poput nesigurnosti, strahova, prošlih trauma, tuge i sl. izlaze na površinu. Različiti položaji joge obrađuju ove emocionalne toksine i oslobađaju vas od njih. Dakle, jogiji su navikli raditi s ovom vrstom “emocionalne prtljage”. Kada ste u vezi s nekim tko se zna nositi s vlastitim emocijama, to je sigurno preduvjet za dugu, zdravu vezu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki