Carmen Dell’Orefice – model s najdužom karijerom

Carmen Dell’Orefice, koja danas ima 88 godina, drži Guinnessovu knjigu rekorda kao model s najdužom karijerom na modnoj pisti.

Inače, Carmen i sada radi, mirovina nije za nju. Amerikanka je karijeru započela u dobi od 15 godina. Već sa 16 godina Carmen se pojavila na naslovnici kultnog časopisa Vogue.

Žena radi kao model više od 70 godina, što je apsolutni rekord. Iznenađujuće je da je Carmen uopće poznavala velikog inovativnog umjetnika Salvadora Dalija. Prema njegovim riječima, Amerikanka ga je neko vrijeme čak inspirirala kao muzu.

Posebnost modela bila je činjenica prihvaćanja vlastitih nedostataka i mirnog stava prema dobi. Carmen se nije sramila svoje sijede kose i pokušavala ju je sakriti: naprotiv, odmah je obojila kosu u sijedu.

Manekenka savjetuje svim ženama da spavaju više, pridržavaju se pravilne prehrane, uzimajući u obzir svoje genetske karakteristike, te vježbaju.

Carmen Dell'Orefice - model s najdužom karijerom

Foto: iz otvorenih izvora

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki