Obilježavamo Tjedan braka




Foto: iStock/Gulliver

Danas počinje Tjedan braka koji će se šestu godinu za redom u našoj zemlji održati od 7. do 14. veljače. Inspiriran je međunarodnim Tjednom braka koji se svake godine održava u više od 23 zemlje svijeta. Njezin cilj je podsjetiti parove na važnost održavanja bliskosti u braku, kao i promicati društvene napore za podršku braku i obitelji.

Tjedan braka svakom paru daje priliku da razvije vještine za uspješan i sretan brak sudjelovanjem u izazovima Tjedna putem web stranice inicijative. Ove godine cilj im je pomoći parovima da spase svoje brakove i ožive ljubav jedno prema drugome.

Tijekom inicijative u zemlji će se održati razna događanja posvećena Tjednu: tečajevi o braku, večere za obitelji, glazbene romantične večeri za roditelje djece s posebnim obrazovnim potrebama i drugo. Bit će objavljen i pobjednički par natječaja na društvenim mrežama ‘Naše “DA”‘ čija se priča o tome kako su predložili brak najviše svidjela.

Tijekom tjedna kreće prvi tečaj Škole za uspješan brak. Osmišljen je kako bi pomogao sadašnjim i budućim bračnim parovima da se bolje pripreme, cijene svoje različitosti, nauče vrijedne vještine koje će njihovu vezu učiniti zdravom i uspješnom. U Školi će sudjelovati i uspješni bračni i karijerni parovi koji će podijeliti svoja iskustva.

Svake godine sve više parova, javnih osoba, organizacija, crkava i tvrtki pridružuje se obilježavanju Tjedna braka. Inicijativi se ove godine pridružio i bivši kapetan odbojkaške reprezentacije Vladimir Nikolov sa suprugom Mayom.

Posljednje statistike pokazuju da je broj sklopljenih brakova porastao za 30 posto, a razvoda manje za 14 posto, od početka inicijative u našoj zemlji 2012. godine.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki