IKEA proizvodi igračku koju je dizajniralo bugarsko dijete

Treću godinu zaredom, “Magično natjecanje za djecu i njihove fantastične prijatelje” pretvorit će oslikane likove 10 mališana u ograničenu seriju plišanih igračaka s ciljem, koje će IKEA prodavati u svojim trgovinama diljem svijeta. Po prvi put u konkurenciji je bugarska finalistica – desetogodišnja Mira iz Sofije, koja je impresionirala međunarodni žiri crtežom krilatog jazavčara Murija.

“Ovaj pas je fantastičan, izgleda kao da može plesati balet i letjeti u isto vrijeme. Oblik glave i njegov izraz su među prvih deset”, komentirao je Bodil Fritjofsson, proizvodni tehnolog u IKEA Švedska.

Deset plišanih likova, koji također uključuju sovu u obliku jajeta, sretnog pauka i plavu pticu ninju, bit će dio dobrotvorne inicijative IKEA Playtime, Good Deeds 2017. Za svaku igračku prodanu u razdoblju kampanje, Zaklada IKEA i IKEA Bugarska dodjeljuju sredstva u korist projekata koji podržavaju prava djece diljem svijeta i u našoj zemlji na igru ​​i razvoj.

“Jako sam sretan što će Muri postati prava igračka i pomoći tolikoj djeci diljem svijeta.” Dobro živi u svima, samo ga treba vidjeti. Svim malim umjetnicima želim da slijede svoje snove i više slikaju“, izrazila je radost Mira.

Zahvaljujući prodanim igračkama u sklopu kampanje prošle je godine prikupljeno 21,5 milijuna eura kojima će se podržati tisuće djece diljem svijeta. U našoj zemlji inicijativa je za posljednje četiri godine prikupila ukupno preko

140.000 BGN za projekte UNICEF-a u Bugarskoj. Prikupljena sredstva osiguravaju udobnost doma u devet centara za podršku razvoju male djece te djece i obitelji žrtava nasilja, koje je UNICEF stvorio u pet bugarskih gradova.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki