Provedite samo 20 minuta svog vremena u studenom, au proljeće će bogati humus biti spreman: što učiniti

Slažem se, brzo dobivanje hranjivog humusa san je svakog ljetnog stanovnika.

I pronašli smo način da to implementiramo: korištenje lišća, koje, u usporedbi s takvim kriterijem kao što je hranjiva vrijednost, ni na koji način nije inferiorno od komposta ili humusa od gnojiva.

Kao i druga gnojiva, lisnati humus može opskrbiti biljke dušikom, kalijem, fosforom i drugim makro i mikroelementima.

Još jedna pozitivna kvaliteta takve gnojidbe je njegova sposobnost otpuštanja teških tla, zbog čega kisik počinje slobodno teći do korijena biljaka.

Da biste pripremili hranjivi sastav, morate napuniti bačve od 200 litara s palim lišćem, koje su vjerojatno instalirane na vašem mjestu za navodnjavanje.

Zemlja
Fotografija: © Belnovosti

Svaki sloj lišća debljine oko 20 cm potrebno je posuti ureom u količini od 2 žličice.

Kada bačvu napunite do vrha, ne zaboravite je pokriti poklopcem. Ponekad postoje preporuke za korištenje velikih crnih plastičnih vrećica za pripremu lisnog humusa, ali metoda bačve je još uvijek učinkovitija.

Kao rezultat toga, u travnju-svibnju, upravo na vrijeme za sezonu sadnje, dobit ćemo polu-truli listnjak, koji se može koristiti za popunjavanje kreveta tijekom proljetnog kopanja ili staviti u rupe namijenjene sadnji sadnica.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki