Što možemo izliječiti samo paprom, soli i limunom?

Papar, sol i limun ne služe samo kao začini koje dodajete salati.

Također se mogu koristiti u medicini i mnogi ljudi diljem svijeta koriste ove sastojke za liječenje svakodnevnih bolesti. Evo popisa onoga što se može izliječiti paprom, limunom i morskom soli:

Grlobolja

Riješite se grlobolje tako da u čašu tople vode pomiješate 1 žlicu svježeg limunova soka, pola žličice crnog papra i žličicu morske soli.

Grgljajte nekoliko puta dnevno kako biste ublažili bolno grlo i spriječili kašalj.

Kokosovo ulje povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti

Uklanjanje žučnih kamenaca

Stvrdnute nakupine probavnih tekućina koje se stvaraju u žuči nazivaju se žučni kamenci. Mogu blokirati probavni sustav i mogu biti prilično bolni. Obično se uklanjaju kirurški.

Uzmite 3 žlice maslinovog ulja i 1 krišku limuna i crni papar za otapanje koštica.

Stomatitis

Za liječenje sluznice usne šupljine dodajte žlicu himalajske soli u čašu tople vode i isperite usta nakon svakog obroka. Ova metoda će ukloniti štetne bakterije i pospješiti zacjeljivanje.

Mršavjeti

U čašu tople vode dodajte ¼ žličice mljevenog crnog papra, 2 žlice soka od limuna i jednu žlicu meda ako želite ubrzati metabolizam.

Polifenoli limuna sprječavaju debljanje i povećavaju osjetljivost na inzulin te tako pomažu u sagorijevanju masti.

Voćna dijeta može učiniti da se udebljate

Mučnina

Uznemireni želudac možete umiriti crnim paprom, a miris limuna zaustavlja mučninu. Pomiješajte žlicu svježeg soka od limuna i žličicu crnog papra u velikoj čaši tople vode. Pijte polako dok se ne osjećate bolje.

Napadaj astme

Ovu mješavinu uvijek trebate imati pri ruci ako ste vi ili netko u vašoj obitelji astmatičar.

U šalicu kipuće vode dodajte 10 zrna papra, 2 klinčića i 15 listova bosiljka.

Kuhajte 15 minuta i smjesu ulijte u staklenu posudu s poklopcem. Dodajte 2 žlice sirovog meda i ohladite. Smjesu možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna i uzimati s mlijekom za ugodniji okus.

Zubobolja

Pomiješajte pola žličice papra i isto ulje klinčića za liječenje bolnog zuba. Nanesite smjesu na bolesni zub. Kako biste spriječili zubobolju, perite zube dva puta dnevno i čistite ih koncem.

Također je važno izbjegavati slatku i kiselu hranu.

Krvarenje iz nosa

Namažite malo limunovog soka na vatu i stavite je u nosnice. Spustite glavu unatrag kako biste spriječili ulazak krvi u grlo i spriječili mučninu. Krvarenje iz nosa odmah prestaje./

zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki