Introvertnost se zlorabi: na što ukazuje 5 znakova

Introvert je netko kome je ugodno sam sa sobom i tko može bez komunikacije. Pojedinac koji ga posjeduje obično se srami ove osobine.

Čini mu se da je nenormalno željeti postojati bez ogromne količine komunikacije, bez bliskih prijatelja. No, zapravo, problem nije introvertnost, već u njezinoj uporabi.

Osoba možda neće prihvatiti svoju posebnost i koristiti je pogrešno. Nekoliko znakova ukazuje da je to slučaj.

Puno vremena provodi kod kuće

Zabave, velika poduzeća – sve to nije po volji introverta, što je i razumljivo. Ako osoba odbija samo takve događaje, onda je to norma.

Ali ako se introvert zatvori kod kuće i izbjegava bilo kakvu komunikaciju, onda se to može smatrati problemom. U tom slučaju ne može se socijalizirati i prilagoditi društvu.

mlada žena
Fotografija: Pixabay

Trebao bi se sastati s prijateljima barem jednom tjedno i pozvati rodbinu u posjet. Nema potrebe okupljati velika društva. Možete se ograničiti na društvo dvoje ili troje ljudi.

On samo radi svoj posao

Introvert je sposoban obavljati rutinske stvari i može beskonačno rješavati svakodnevne probleme, što je njegova snaga. Loše je ako stalno ostaje u svojoj zoni komfora i ne pokušava ništa novo.

Važno je da osoba počne iznositi svoje ideje i naučiti to činiti. Može pronaći društvo za sebe, pridobiti podršku nekoga tko će mu reći kako i što učiniti, koje argumente dati u korist svog stajališta.

Izbjegava čavrljanje

Razgovori su ponekad teški za introverta. Radije ih izbjegava i čini sve da ne mora ponovno ulaziti u rasprave. To nije norma.

Ne samo da treba razgovarati o tome, već i sudjelovati u raspravama, pokušati voditi razgovore o praznim temama. Najveće bi postignuće bilo da introvert počne razgovarati sa suputnikom u vlaku, ako uspije prići strancu na ulici.

To će mu omogućiti da uspostavi korisne veze i iskoristi ih u budućnosti.

Samoća je uvijek dobra stvar

Introvert, ako se ponaša neispravno, pretvarat će se da je tako. Neće priznati da samoća može pokvariti život, da može nekoga učiniti nesretnim.

Pojedinac treba shvatiti da je visoka koncentracija usamljenosti štetna, da može dovesti do bluza. Kako se s vremenom ne bi potpuno izolirao, kako ne bi pao u depresiju, pojedinac bi se trebao pojavljivati ​​u javnosti, na javnim mjestima, kada je njegovo raspoloženje prikladno.

Vjeruje u svoju društvenu nezgrapnost

Problemi počinju kada čovjek počne vjerovati da se neće moći prilagoditi društvu, da neće moći ni s kim uspostaviti kontakt.

To sugerira da nije samo introvert, već i da mu nedostaju komunikacijske vještine. U tom slučaju, osoba bi trebala naučiti komunicirati i početi razvijati tu sposobnost. Na taj način može izbjeći da postane izopćenik u društvu.

Ako pojedinac primijeti gore navedene znakove, onda definitivno ima problem. Mora to brzo riješiti kako ne bi ostao izbačen iz života, napušten od svih.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki