Koje biljke posaditi u vašoj dači da biste se riješili miševa: najbolje opcije su imenovane

Kako ne biste brinuli o sigurnosti usjeva, morate se boriti protiv raznih vrsta štetočina.

To nisu samo insekti, već i glodavci.

Miševi, na primjer, predstavljaju veliku opasnost za ljetne stanovnike, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajner pejzaža i agronom.

Ali također ne postoji uvijek želja za korištenjem specijaliziranih otrova. To je osobito opasno ako ste navikli putovati u svoju vikendicu s kućnim ljubimcima. Stoga možete jednostavno posaditi određene biljke koje će osloboditi vaš prostor od glodavaca.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Na koje opcije možete obratiti pozornost?

Niz

Ne biste trebali žuriti s uklanjanjem ovog korova s ​​mjesta, pogotovo ako je počeo rasti oko perimetra. Miševi neće moći proći kroz takvu barijeru.

Stoga je vrijedno selektivno ukloniti sukcesiju s mjesta.

Pelin i tansy

Ako želite da na vašem mjestu bude manje štetočina, ostavite dio pelina i tansy. Učinkoviti su protiv insekata i glodavaca.

Također je vrijedno zapamtiti da na temelju pelina i tansy možete napraviti izvrsne lijekove protiv insekata i bolesti.

Korijandar

Ako želite značajno smanjiti vjerojatnost pojavljivanja miševa na vašem mjestu, tada biste trebali posaditi više korijandera. Ova biljka pomoći će istjerati glodavce s tog područja.

Ranije smo razgovarali o tome što možete staviti u rupu kada sadite rajčice za dobru žetvu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki