Najveća kuća na svijetu

Guinnessova knjiga rekorda sadrži mnogo članaka o raznim kućama i zgradama u svijetu koje se mogu pohvaliti nečim izuzetnim.

Ali ni najmoderniji neboder ne može se mjeriti s najvećom kućom na planeti, koja je već više od 900 godina biser dobre stare Engleske.

Dobro ste mislili: govorimo o dvorcu Windsor.

Svima je poznato da je dvorac Windsor dom namijenjen kraljevskoj obitelji. Stoga ne čudi što je king size.

William Osvajač smatra se osnivačem kraljevskog dvorca. Povijest govori da je upravo on započeo gradnju tadašnje drvene konstrukcije. Ovaj događaj zbio se 1066. godine.

  Najveća kuća na svijetu

Bilo je tužnih događaja u povijesti dvorca. Godine 1992. došlo je do požara u dvorcu, što je kasnije postalo razlogom velike rekonstrukcije dvorca Windsor.

Ipak, zgrada je preživjela do danas u nevjerojatnom stanju.

Naravno, na ogromnom prostoru dvorca ne živi samo kraljevska obitelj, već i brojno osoblje.

Poznato je da se moderni izgled kraljevskog dvorca značajno razlikuje od izvorne strukture. To ne čudi, jer je tijekom svoje gotovo tisućljetne povijesti zgrada prošla kroz mnoge rekonstrukcije i pregradnje.

Trenutno je površina kuće Njezinog Veličanstva 46 tisuća četvornih metara. metara. Na njegovom području nalazi se više od 1000 soba: male galerije, brojne sobe za poslugu, kazalište lutaka, pa čak i garnizon za vojnike.

Srećom, kraljevska obitelj je svjesna vrijednosti ove relikvije, pa dvorac uvijek srdačno poziva sve u obilazak jedinstvenog dvorca.

Gostima dvorca nudi se vidjeti raskošne dvorane, kapelu Svetog Jurja, grobnice monarha, kazalište lutaka kraljice Marije i mnoge druge atrakcije.

Odlučite li se za London, svakako posjetite dvorac Windsor, ulaznica će vas stajati 18 funti za odraslu osobu i 11 za dijete. Sad znaš da je vrijedan svake funte.

Foto: iz otvorenih izvora

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki