5 lekcija koje ćete naučiti nakon prekida

Razdvojenost boli. Ona te tjera da plačeš, patiš i osjećaš se kao da više ništa nema smisla. Kao da ti život završava. Počinjete si postavljati pitanja poput: Gdje sam pogriješio?, Što nije u redu sa mnom?… i mislite da ste nešto manje nego što jeste.

Raskid vas može promijeniti. No, unatoč tome, to vas ne bi trebalo promijeniti nagore, već upravo suprotno. Jer jednog dana, prije ili kasnije, ti užasni osjećaji će nestati i tvoj život će se jednostavno nastaviti. Bez obzira na to nije li kraj kakav ste zamišljali, trebali biste znati da ćete prekidom naučiti važne stvari.

Evo tko su oni:

Raskid će vas naučiti kako se nositi s gubitkom

Svatko izgubi nešto u svom životu. Svi znamo da je to dio života, ali velika je razlika u tome što u smrti ljudi napuštaju svoj život iznenada i bez ikakvog objašnjenja.

Za raskide obično postoji razlog zašto nas osoba napušta. On odlazi iz vašeg života jer više ne želi biti dio njega ili jednostavno zato što vam više nije ugodno zajedno. U ovom trenutku gubite nekoga koga volite, ali on ili ona će biti tu da odgovori na pitanja ako ih trebate.

Na čudan način, prekid vas priprema za gubitke svih vrsta, velike ili male. Uči vas kako se nositi s boli i tugom koja proizlazi iz gubitka veze. Nakon prekida bit ćete spremniji nositi se s većim, još strašnijim gubicima koji vas očekuju.

Nakon što zaboravite na loše stvari, prekid će vam pokazati što vam se zapravo sviđalo u vašoj vezi

Nakon što prekinete s partnerom, unatoč svim prekrasnim trenucima koje ste proveli zajedno, sjećat ćete se samo loših stvari.

Ponekad nas podjele tjeraju da budemo negativni, da gajimo mržnju prema onome koga smo do jučer voljeli. nemoj to raditi Duboko udahnite i prisjetite se svih onih lijepih trenutaka, stvari koje ste zajedno proživjeli, osmjeha, poljubaca…

Jednog dana ćeš možda i svojoj djeci pričati o toj svojoj ludoj ljubavi koja je nažalost završila. Ali moralo je biti, bolje je. Zato zaboravi sve loše, pusti te tužne uspomene i zadrži sa sobom samo one najbolje.

Raskid vas uči da sljedeći put budete bolji

Suočimo se s tim: nitko od nas nije savršen. Svi mi imamo mane. Iako trenutno možda mislite da je razlog vašeg prekida u drugoj osobi, da samo njega krivite, vrlo dobro znate da to nije tako. Ni vi ni vaš partner, nitko nije savršen, svatko može pogriješiti, ali to je ljudski.

Kada se osvrnete unatrag, vidjet ćete koje su bile greške u vašoj vezi, kada ste bili u krivu, što ste mogli promijeniti u svom stavu i što ste mogli učiniti sljedeći put. Jer svatko zaslužuje drugu priliku!

Raskid će vas naučiti da budete ono što jeste

Možda ti prekid tako teško pada jer ne možeš podnijeti pomisao da budeš sam. Možda ste se toliko navikli na osobu pored sebe da zbog prekida s njom poželite da se raspadnete. Možda nikada niste bili sami i sada jednostavno ne znate kako ćete se snaći. Pa, vrijeme je da to učinimo. Nikada nećeš naučiti biti sretan u ljubavi ako prvo ne naučiš biti sretan sam.

Biti sam je dio života. Stvari se mijenjaju, mijenjaju se situacije, odnosi, ljudi. Čak i ako imate prijatelje, roditelje, supružnike i djecu, imat ćete vremena u životu kada ćete morati biti sami, brinuti se sami za sebe. Nije to tako strašno! Zapravo, to je jedan od najčudesnijih aspekata života. Naučite se dobro zabaviti u vlastitom društvu, upoznajte se, volite se. I jednog dana, u pravom trenutku, pojavit će se prava osoba za vas, koja će vas usrećiti.

Raskid će vam pokazati da se sve događa s razlogom

Fraza: “Sve se u životu događa s razlogom” sigurno vam se čini kao klišej. Pogotovo kada je u pitanju vaša veza koja se upravo raspala. Pa ipak, moramo to ponoviti. Vaš prekid nije slučajnost, već Možda to sada ne vidite, ali s vremenom ćete shvatiti da je to najbolja stvar koja vam se mogla dogoditi.

S vremenom ćete upoznati osobu s kojom ćete se osjećati istinski sretni, s kojom ćete shvatiti značenje ljubavi, s kojom ćete doživjeti stvari koje niste doživjeli u ovoj vezi. Tada ćete sami sebi reći: Za sve postoji razlog!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki