Zašto je seks vrijedan čekanja?




Fotografija: iStock/Gulliver

Volim seks.

Čak i više od toga, moram imati seks. Ne svaki dan. Ne svaki tjedan. Možda čak ni svaki mjesec. Ali nakon što već dva mjeseca nisam imao tu sreću, počeo sam stvarno patiti zbog toga. Znate da seks nije samo ugodno iskustvo, već i vrlo korisno.

Ipak, ne želim se samo poseksati s nekim, želim pronaći pravu osobu. Nisam više u godinama u kojima su veze za jednu noć normalne. Shvatio sam da možeš spavati s vrlo lijepim muškarcima ili ženama, a opet ne biti tako dobar.

Naravno, loš seks je i dalje seks – život bi mogao biti i gori. Ali što više spavam s pogrešnim, to više želim upoznati pravog.

Naučio sam da to što me netko fizički privlači nije dovoljno za sjajnu noć. Mora postojati kemija, emocija, osjećaji. To je razlika između dobrog i izvrsnog seksa.

Pa, ako poput mene želite pronaći pravu osobu kojoj ćete se posvetiti, morate se psihički pripremiti jer to može potrajati. Ali znajte da koliko god bilo teško čekati odličan seks, čekanje se isplati.

Zato:

Dobar seks zahtijeva određenu razinu povjerenja

Znate da je potrebno vrijeme da steknete nečije povjerenje kao i vaše. Stvari se nikad ne događaju iznenada. Naivni ljudi ne vide realnost u ljubavi. Oni shvaćaju da se sve događa kao u bajkama, ali to im može samo naškoditi. Veza će neizbježno propasti.

Dobar seks moguć je samo kada se oboje osjećaju dovoljno ugodno u svojoj vezi i mogu se opustiti jedno pred drugim.

Jedini način da dođete do te razine udobnosti je izgraditi povjerenje. A za to, prijatelji moji, treba vremena.

Znatiželja rađa uzbuđenje i želju

Kada upoznate privlačnog muškarca, vrlo ste znatiželjni i želite znati više o njemu, zar ne? Kako se osjećate kada shvatite da što više upoznajete tu osobu, to više postajete znatiželjni o njoj ili njoj?

To znači da je za vas ta osoba više od pukog “objekta vaših seksualnih želja”. Upravo s takvom osobom vrijedi se seksati. Ali nemojte žuriti. Upoznajte se malo po malo. Tako ćete saznat će što voli, što ne, saznat će i više o vama, a kada dođe dugo očekivani trenutak kada se posvetite jedno drugome, lijepo ćete se zabaviti. Svakako!

Čekanje će se isplatiti, jer ćete tu osobu dobro upoznati, znat ćete jeste li kompatibilni, ali u vama će i dalje ostati ona znatiželja: Kako ćemo se dobro provesti u krevetu?

To će povećati vašu želju, strast između vas i seksa će biti stvarno uzbudljiva.

Pronađite ljubav kako biste ostvarili ne samo dobar seks, već ljubav

Čekanje na seks znači da ste spremni čekati nešto što stvarno želite. To može značiti da tražite pravu ljubav.

Možda ćete se složiti s psiholozima koji kažu da je važno obilježje zrele osobe sposobnost da se malo nakratko odrekne da bi na duže vrijeme dobila više. Zato se sa seksom isplati pričekati dok ne budete sigurni da ste pronašli pravu ljubav.

Nagrada koju ćete dobiti nakon ovoliko dugog čekanja je saznanje kako je to ne samo seksati se, već i voditi ljubav. Osjećaj koji se ničim drugim ne može zamijeniti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki