Uvrnuta pita s porilukom, feta sirom i Florinis paprikom

Ova torta pita kao glavne sastojke ima poriluk, feta sir i Florini papriku. Lambros Vakiaros stvara najukusniju kombinaciju za posebnu pitu za cijelu obitelj.

Spremno za 1:55′

Materijali

4 žličice žlica maslinovog ulja i ½ šalice

2 manja poriluka sitno nasjeckana

1 manja glavica luka nasjeckana

1 Florini papričica iz staklenke

2 + ½ šalice feta sira

3 jaja

½ šalice maslaca

bijeli sezam za posipanje

1 paket seoskog papira ili ručno rađenog seoskog papira

sol

papar

Postupak

Ovdje pogledajte postupak za ručno izrađeni list. Alternativno, kupite paket gotove seoske filone.

Zagrijte pećnicu na 180°C s ventilatorom ili konvekcijom. U srednju tavu stavite 4 žlice maslinovog ulja, zagrijte ulje i dodajte poriluk i luk te pržite 7-8 minuta dok im se volumen jako ne smanji.

U smjesu istovremeno dodajte jednu florin papričicu i manje od četvrtine fete te zgnječite u kremu. Maknite lonac s vatre, dodajte feta vrhnje i promiješajte. Ostatak fete izmrvite na deblje komade, promiješajte i dotjerajte okus solju i paprom. Dodajte jaja i promiješajte.

U malom loncu (na laganoj vatri) ili u mikrovalnoj pećnici otopite maslac pa ga pomiješajte s 1/2 šalice maslinovog ulja. Počinjete s prvim od 4 lista koje ste otvorili, premažete njegovu površinu i 1/4 nadjeva rasporedite po dužini.

Zarolajte prema unutra tako da ga tijesto u blizini nadjeva prekrije, a zatim zarolajte u štapić, podmazujući usput. Napravite oblik poput puža i prebacite tijesto u kalup ili okruglu tepsiju promjera 26-28 cm.

Ponovite postupak s drugim listom i nastavite oblik puža od mjesta gdje ste stali. Nauljite mu površinu i pospite sezamom. Ponovite postupak sa ostala 2 lista za drugu pitu i pecite 60-80 minuta dok pita ne dobije lijepu zlatnu boju.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki