Bjelorusi u Guinnessovoj knjizi rekorda

Bjelorusi u Guinnessovoj knjizi rekorda

Lijepi predstavnici Bjelorusije više su puta uvršteni u Guinnessovu knjigu rekorda za razna postignuća.

Alesya Gulevich pojavio se na stranicama tri puta: 2004., 2005. i 2009. godine. Cirkusantica je postavila svoj prvi rekord u Bostonu istovremeno zavrtjevši 99 kolutova tri puta. Nakon toga Australac je podigao ulog na 100 stavki. Alesino novo postignuće je 101. Zatim je kineska atletičarka Jin Linglin uspjela izvesti broj koristeći 105 hula hoopova. No, Bjeloruskinja se nije predavala: njezin najnoviji rekord je 106 obruča. Do sada nitko nije uspio nadmašiti ovo postignuće. Sama umjetnica radi 19 sati tjedno kako bi održala svoje tijelo u savršenoj formi, te putuje po cijelom svijetu.

Primjer Irina Velyankova vrlo inspirativno: kao osoba s invaliditetom druge skupine postala je prva Bjeloruskinja koja je osvojila McKinley Peak i Aconcagua Peak. Izgubivši prste na obje noge i dio petne kosti, snažna žena uspjela se popeti na Elbrus. Nema se tko drugi pohvaliti takvim postignućima u svjetskim razmjerima. A Irina je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda jer je uspjela preživjeti noć u “zoni smrti” – području na Himalaji na nadmorskoj visini od 8000 metara. Međunarodni je majstor sporta.

Ovdje je pedijatar kardiolog Elena Oleshkevich postao vlasnik najveće pletenice u Bjelorusiji: 160 cm s minijaturnom visinom od 167 cm.

Foto: iz otvorenih izvora

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki