Slavni američki glumac Christian Oliver preminuo je u 51. godini nakon što se zrakoplov kojim je upravljao s obitelji srušio uz obalu jednog otoka.

Oliver, koji je glumio u Indiani Jonesu i filmu “Speed ​​​​​​​​​​Racer”, poginuo je zajedno sa svoje dvije kćerke od 10 i 12 godina u avionskoj nesreći na Karibima, piše pink.rs.

Poginuo je i pilot zrakoplova zajedno s Oliverom i njegovom djecom Maditom i Anikom. Glumac je glumio u nekoliko hitova na velikom platnu, uključujući “Saved By The Bell” i “Valkyrie”. Stravičan incident dogodio se u četvrtak oko podne, u blizini obale Bequia. Mali otok dio je St. Vincenta na Karibima.

Glumac će se posthumno pojaviti u filmu “Forever Hold Your Peace”, čije je snimanje prekinuto krajem prosinca. Redatelj filma, Nick Lyon, odao je počast zvijezdi na internetu, napisavši:

“Godinama smo razgovarali o zajedničkoj produkciji filma i konačno smo to učinili! Hvala ti što si odličan kolega, glumac i prijatelj.”

Lokalni izvještaji kažu da je stigao na Karibe s djecom 26. prosinca nakon snimanja. Samo dva dana prije smrti, Oliver je objavio video na tropskoj plaži uz naslov: “Neka ljubav vlada. Želim vam sve najbolje u 2024. godini.”

Grupa je navodno bila na putu za Svetu Luciju kada se njihov zrakoplov srušio ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke Bequia. U videu, koji je snimio slučajni prolaznik, čuju se zvukovi užasnog pada uz “Avion se srušio! Zovite obalnu stražu!”. U prosincu 2021. glumac je podnio zahtjev za razvod od svoje bivše supruge, novinarke iz Los Angelesa Jessice Muroz.

Rečeno je da je voda oko mjesta nesreće duboka samo oko 70 stopa (oko 21 metar), a lokalno stanovništvo pomoglo je hitnim službama u pretrazi područja. Pilot Robert Sachs kontaktirao je toranj ubrzo nakon polijetanja kako bi ih obavijestio da je avion u nevolji i da se okreće. Prema lokalnim izvješćima, ovo je bila posljednja komunikacija iz zrakoplova.

Prijevod i obrada: BLITZ

Pratite najnovije vijesti uz BLITZ i na Telegramu. Pridružite se kanalu ovdje