Koje su tajne produktivnosti voćaka: napomena za početnike i ne samo

Ako želite da vam sadnice voćaka s vremenom donose obilan urod, morat ćete se pridržavati nekih pravila.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajobraza, podijelila je svoje vrtne životne hakove.

Točka vraćanja

Kao što znate, voćke trebaju sunčevu svjetlost. Optimalno vrijeme za sunčanje biljke je oko 6 sati dnevno.

Stoga, kako bi stablo donijelo plodove na zavist vaših susjeda, prije nego što ga posadite, provedite temeljitu analizu svoje stranice i odaberite prikladno mjesto.

Istodobno, trebali biste izbjegavati područja s velikom skupinom drveća – inače će se neizbježno pojaviti natjecanje za hranjive tvari i vodu.

Zemljište
Fotografija: © Belnovosti

Drenaža

Svrha korištenja drenaže je dugotrajno održavanje optimalne razine vlage u tlu.

Podijelimo mali trik koji će vam pomoći provjeriti razinu vlažnosti. Da biste to učinili, morate iskopati rupu i napuniti je vodom. Ako zemlja brzo upije tekućinu, tada se ovo područje smatra prikladnim za sadnju stabla.

gnojivo

Kako bi biljci osigurali opskrbu hranjivim tvarima, mnogi vrtlari savjetuju korištenje organskih gnojiva, posebno komposta, koji treba uliti u rupu.

Neka vaš vodič u ovom pitanju bude vrsta sadnice i kvaliteta tla na mjestu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki