Najpopularniji ruski klasici u inozemstvu

Objektivno vjerujte da je klasična ruska književnost jedan od najboljih na svijetu.

Jasna potvrda tome je činjenica da su mnogi pisci traženi na Zapadu. Anton Čehov, Fjodor Dostojevski i Lav Tolstoj najprevođeniji su ruski pisci.

Djela Lava Tolstoja snimljena su 23 puta: 8 verzija romana “Rat i mir” i 15 verzija romana “Ana Karenjina”.

Čehov prednjači po broju filmova snimljenih po njegovim djelima. Pisac je među top 3 najsnimljivija pisca na svijetu. Njegove su knjige interpretirane oko 200 puta.

Najpopularnija djela su: “Zločin i kazna”, “Idiot” i “Braća Karamazovi” Dostojevskog, “Rat i mir” i “Ana Karenjina” Tolstoja, “Dama sa psom”, “Kaštanka” i “Ujak Vanja” Čehova, “Evgenije Onjegin” Aleksandra Puškina, “Mrtve duše” Nikolaja Gogolja, “Očevi i sinovi” Ivana Turgenjeva, “Majstor i Margarita” i “Kobna jaja” Mihaila Bulgakova, “Junak Naše vrijeme” i “Demon” Mihaila Ljermontova, “Doktor Živago” Borisa Pasternaka, “Lolita” Vladimira Nabokova, “Jad od pameti” Aleksandra Gribojedova, “Suhodol” i “Selo” Ivana Bunjina.

Najpopularniji ruski klasici u inozemstvu

Foto: iz otvorenih izvora

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki