Plavo grožđe je rekorder po sadržaju korisnih tvari, posebice antocijana koji jačaju imunološki sustav i štite od raka.
Međutim, zeleno i crveno grožđe također su vrlo korisni.
Mi vam kažemo zašto biste trebali uključiti grožđe različitih boja u svoju prehranu.
Zašto biste trebali jesti crveno i zeleno grožđe
Crveno grožđe, kao i plavo grožđe, sadrži velike količine resveratrola.
Smanjuje razinu lošeg kolesterola i poboljšava elastičnost krvnih žila.
Ova tvar također smanjuje rizik od razvoja Alzheimerove bolesti, katarakte i raka.
Crveno grožđe također sadrži željezo, mangan, kalij, brom, bakar, beta-karoten, askorbinsku kiselinu, vitamine A, B, K i P.
Zeleno grožđe je rekorder po sadržaju pektina koji uklanja štetne tvari.
Osim toga, zelene sorte grožđa rjeđe od ostalih izazivaju probavne probleme i alergije; djeca ih smiju konzumirati.