Zagreba Lajfhaki

Crveno, plavo ili zeleno: koje je grožđe zdravije jesti?

Plavo grožđe je rekorder po sadržaju korisnih tvari, posebice antocijana koji jačaju imunološki sustav i štite od raka.

Međutim, zeleno i crveno grožđe također su vrlo korisni.

Mi vam kažemo zašto biste trebali uključiti grožđe različitih boja u svoju prehranu.

Zašto biste trebali jesti crveno i zeleno grožđe

Crveno grožđe, kao i plavo grožđe, sadrži velike količine resveratrola.

Smanjuje razinu lošeg kolesterola i poboljšava elastičnost krvnih žila.

Fotografija: © Belnovosti

Ova tvar također smanjuje rizik od razvoja Alzheimerove bolesti, katarakte i raka.

Crveno grožđe također sadrži željezo, mangan, kalij, brom, bakar, beta-karoten, askorbinsku kiselinu, vitamine A, B, K i P.

Zeleno grožđe je rekorder po sadržaju pektina koji uklanja štetne tvari.

Osim toga, zelene sorte grožđa rjeđe od ostalih izazivaju probavne probleme i alergije; djeca ih smiju konzumirati.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version