Zagreba Lajfhaki

Dijeta koja smanjuje rizik od raka je nazvana: boja hrane je važna

Sve se više govori o postojanju dijete koja vam omogućuje da izbjegnete razvoj dijabetesa, onkologije, bolesti srca i krvožilnog sustava.

Nije ni čudo, jer prevencija kroničnih bolesti počinje pravilnom prehranom.

Ne bi trebalo biti samo povrće i voće. Vjeruje se da stupanj korisnosti ovisi o boji proizvoda.

Na ovom se principu temelji Rainbow dijeta. Vjeruje se da se tvari u plodovima različitih boja razlikuju po svojim korisnim svojstvima.

Što je prehrana raznovrsnija, tijelo može izvući više različitih korisnih i potrebnih tvari”, rekla je za Gazeta.ru Anna Khakimova, terapeutkinja i reumatologinja Centra za molekularnu dijagnostiku.

Fotografija: © Belnovosti

Prema riječima stručnjaka, u svakom obroku potrebno je pojesti barem jedno svježe voće ili povrće.

A samu prehranu treba diverzificirati s 2-3 vrste vegetacije.

Boja za hranu

Na primjer, crveno i ružičasto voće sadrži likopen koji je dobar za zdravlje srca, a također sprječava razvoj raka.

Zeleno voće je bogato luteinom i zeaksantinom. Djeluju protuupalno i štite od bolesti poput raka jetre, kože i probavnog sustava.

Plava i ljubičasta su bogate fenolima, koji smanjuju rizik od dijabetesa, raka, srčanih bolesti i drugih upala.

Narančasti i žuti bogati su beta-karotenom. Ovo povrće i voće treba jesti za očuvanje vida, zdravu kožu, sluznicu i jačanje imunološkog sustava.

Ranije smo vam rekli s čime jesti bademe ako želite smršaviti.

Exit mobile version