“Dobar za probavu i imunitet”: liječnik opovrgao mit o opasnostima krumpira

Postoji mišljenje da je krumpir štetan proizvod jer je visokokaloričan i ometa proces mršavljenja.

Ali je li to stvarno tako?

Odgovor na ovo pitanje dala je dr. Emily Johnston iz SAD-a.

Stručnjak je istaknuo da je krumpir pogodan za dijetalnu prehranu jer, kada je pravilno pripremljen, sadrži malo kalorija, a sadrži i složene ugljikohidrate koji daju energiju.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Ovo nisu sve prednosti krumpira.

Činjenica je da plodovi sadrže vitamin C koji je neophodan za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

Osim toga, povrće sadrži vlakna koja su korisna za probavu.

Johnston je preporučio kuhanje korjenastog povrća. U tom slučaju krumpir treba poslužiti bez soli i umaka.

Liječnik je također primijetio da je glavni izvor vlakana kora, pa je bolje kuhati krumpir u košuljici.

Odgovarajuća publikacija objavljena je u izdanju Američke udruge za srce (AHA).

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki