Zagreba Lajfhaki

“Dobar za probavu i imunitet”: liječnik opovrgao mit o opasnostima krumpira

Postoji mišljenje da je krumpir štetan proizvod jer je visokokaloričan i ometa proces mršavljenja.

Ali je li to stvarno tako?

Odgovor na ovo pitanje dala je dr. Emily Johnston iz SAD-a.

Stručnjak je istaknuo da je krumpir pogodan za dijetalnu prehranu jer, kada je pravilno pripremljen, sadrži malo kalorija, a sadrži i složene ugljikohidrate koji daju energiju.

Fotografija: © Belnovosti

Ovo nisu sve prednosti krumpira.

Činjenica je da plodovi sadrže vitamin C koji je neophodan za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

Osim toga, povrće sadrži vlakna koja su korisna za probavu.

Johnston je preporučio kuhanje korjenastog povrća. U tom slučaju krumpir treba poslužiti bez soli i umaka.

Liječnik je također primijetio da je glavni izvor vlakana kora, pa je bolje kuhati krumpir u košuljici.

Odgovarajuća publikacija objavljena je u izdanju Američke udruge za srce (AHA).

Exit mobile version