“Dovodi do pretilosti i dijabetesa”: nutricionist Ginzburg govorio o opasnim svojstvima krumpira

Krumpir je često prisutan u prehrani mnogih ljudi.

Ipak, ovo je univerzalno povrće koje služi kao osnova za širok izbor ukusnih jela: palačinke od krumpira, pire krumpir, juhe itd.

Ali često takvo korjenasto povrće ne bi trebalo biti uključeno u vaš jelovnik. Ovo bi se moglo obiti o glavu.

O tome je detaljnije u razgovoru za radio Sputnik govorio nutricionist Mihail Ginzburg.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Stručnjak je primijetio da je krumpir izvor brzih ugljikohidrata. Ako ovo škrobno povrće često uključujete u svoj jelovnik, možete se susresti s pretilošću, dijabetesom, hipertenzijom, aterosklerozom i drugim zdravstvenim problemima.

Ginzburg je također rekao ljubiteljima krumpira kako pravilno uključiti takvo povrće u svoju prehranu bez štete.

Liječnik je preporučio da krumpir ne jedete svaki dan, a ako ga kuhate, činite to s ljuskom. Ne biste trebali birati mrvičaste sorte koje sadrže malo vlakana.

Osim toga, bolje je jesti ohlađen krumpir. Ako ga podgrijete, sadržavat će previše rezistentnog škroba koji će se sporo razgraditi ili se neće razgraditi.

Preporučljivo je poslužiti krumpir sa svježim začinskim biljem i drugim povrćem. U tom će slučaju tijelo dobiti više koristi.

Prethodno smo vam rekli s čime nikako ne smijete kombinirati krumpir.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki