Zagreba Lajfhaki

Endokrinolog je naveo najštetnije vrste žitarica

Svi su u djetinjstvu čuli da morate jesti kašu.

No jesu li svi doista korisni?

Kao što je rekla endokrinolog Dilyara Lebedeva, ne bi trebale biti sve žitarice u prehrani.

Neki od njih mogu samo naštetiti.

Fotografija: © Belnovosti

Kao što je stručnjak primijetio, ne biste se trebali zanositi kašom od griza.

Činjenica je da je ovaj proizvod fino mljevena pšenica i sastoji se od 70 posto škroba. Ova žitarica povećava razinu šećera u krvi.

Osim toga, ne trebate jesti instant zobene pahuljice, koje također mogu dovesti do dijabetesa, srčanih problema ili nakupljanja viška kilograma.

“Kukuruzna krupica sadrži veliku količinu glukoze, što također može potaknuti razvoj dijabetesa ili dovesti do prekomjerne težine”, citira Lebedeva izdanje Večernje Moskve pozivajući se na liječnikov Telegram kanal.

Exit mobile version