Zagreba Lajfhaki

Ginzburg je ispričao tko i zašto treba jesti kaki

Ovo se voće tradicionalno pojavljuje na policama u jesensko-zimskom razdoblju.

Dragun je bogat vitaminima i mikroelementima koji su neophodni u hladnoj sezoni. Osim toga, proizvod ima pozitivan učinak na živčani sustav, poboljšava imunitet i pomaže u zaštiti tijela od infekcija.

Ljudi stariji od 50 godina svakako bi trebali uključiti dragun u svoju prehranu.

Nutricionist Mikhail Ginzburg izjavio je to u razgovoru s predstavnicima časopisa Večernja Moskva.

Fotografija: © Belnovosti

Prema stručnjaku, u ovom slučaju možete sačuvati pigment i odgoditi pojavu sijede kose. Voće također sprječava prerano starenje.

Ali to nisu sve prednosti.

Kako je naglasio liječnik, kaki održava elastičnost mišića i krvnih žila.

Ovaj proizvod možete jesti svjež ne više od tri puta tjedno.

Ne treba pretjerivati.

Liječnik je dodao da ako imate dijabetes ili urolitijazu, preporučljivo je izbjegavati kaki.

Exit mobile version