Halva je zdrava poslastica. U usporedbi s drugim slatkišima, pozitivno djeluje na živčani sustav i probavu.
Halva je bogata vitaminima, mikroelementima i hranjivim tvarima. Ali njegova glavna prednost je čisti sastav.
Stručnjaci Rospotrebnadzora govore nam zašto je halva korisna.
Prednosti halve
Prvo, napravljen je od karamele i proteinske mase. Glavni sastojci su sjemenke i orašasti plodovi.
Također se koristi korijen sladića ili sapunice, koji zasićuju halvu saponinima.
Gotov proizvod je bogat magnezijem, sadrži vitamine B, E, PP i vlakna.
Zahvaljujući tome, halva pomaže u borbi protiv stresa, smanjuje razinu “lošeg” kolesterola i poboljšava probavu.
Halva će također biti korisna za poremećaje spavanja – sjemenke i orasi imaju pozitivan učinak na živčani sustav.
Drugo, halva ne sadrži umjetne aditive – okuse, boje i konzervanse.
Visokokvalitetna halva
Prilikom odabira halve morate obratiti pozornost na izgled proizvoda.
Trebao bi biti plastičan, lako se lomiti i rezati bez mrvljenja.
Ne smije biti ljuske sjemena, kao ni tragova masti ili vlage.