Zagreba Lajfhaki

Imenovan je desert koji je koristan za živčani sustav i probavu: mišljenje stručnjaka Rospotrebnadzora

Halva je zdrava poslastica. U usporedbi s drugim slatkišima, pozitivno djeluje na živčani sustav i probavu.

Halva je bogata vitaminima, mikroelementima i hranjivim tvarima. Ali njegova glavna prednost je čisti sastav.

Stručnjaci Rospotrebnadzora govore nam zašto je halva korisna.

Prednosti halve

Prvo, napravljen je od karamele i proteinske mase. Glavni sastojci su sjemenke i orašasti plodovi.

Također se koristi korijen sladića ili sapunice, koji zasićuju halvu saponinima.

Fotografija: © Belnovosti

Gotov proizvod je bogat magnezijem, sadrži vitamine B, E, PP i vlakna.

Zahvaljujući tome, halva pomaže u borbi protiv stresa, smanjuje razinu “lošeg” kolesterola i poboljšava probavu.

Halva će također biti korisna za poremećaje spavanja – sjemenke i orasi imaju pozitivan učinak na živčani sustav.

Drugo, halva ne sadrži umjetne aditive – okuse, boje i konzervanse.

Visokokvalitetna halva

Prilikom odabira halve morate obratiti pozornost na izgled proizvoda.

Trebao bi biti plastičan, lako se lomiti i rezati bez mrvljenja.

Ne smije biti ljuske sjemena, kao ni tragova masti ili vlage.

Exit mobile version