Imenovana hrana koju bi srčani bolesnici trebali izbjegavati: pitanja prevencije

Bolest srca mijenja način života i navike osobe, uključujući prehrambene navike.

Stručnjaci vjeruju da prehrana igra glavnu ulogu u prevenciji bolesti srca.

Koje namirnice srčani bolesnici prije svega trebaju izbjegavati, prenosi Lenta.ru pozivajući se na internistu, gastroenterologa, doktora medicinskih znanosti Svetlanu Kanevskaju.

Sol, šećer i trans masti

Sol povisuje krvni tlak, šećer doprinosi razvoju dijabetesa i pretilosti, a svi zajedno ovi proizvodi značajno povećavaju rizik od infarkta miokarda i smrti.

Prerađeno meso

Općenito, svi visokoprerađeni mesni proizvodi smatraju se najgorima za srce.

Meso
Fotografija: © Belnovosti

Vrijedi dodati da sadrže mnogo soli i drugih nitrata.

Pekara

Keksi, kolači i muffini uzrokuju debljanje i povećanje razine triglicerida u krvi. Ovo je također loše za srce.

Slatka gazirana pića i sokovi

Standardna limenka sode sadrži 10 žlica šećera.

Svježe cijeđeni sokovi sadrže puno fruktoze koja uzrokuje nealkoholnu masnu jetru, aterosklerozu i dijabetes tipa II.

Sladoled

Presladak je i mastan za srca.

Čips

Čips sadrži puno soli i zasićenih masti, što također dovodi do razvoja kardiovaskularnih bolesti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki