Zagreba Lajfhaki

Je li moguće jesti mast s češnjakom: zapamtite jednom zauvijek

Mnogi od nas vole jesti svinjsku mast. A neki ljudi sigurno dodaju češnjak u proizvod.

Ali u isto vrijeme ostaje relevantno pitanje: je li takva kombinacija prihvatljiva? Hoće li to štetiti vašem zdravlju?

Stručnjaci kažu sljedeće: osim što pružaju vrlo ugodan osjećaj okusa, mast i češnjak učinkovitije izbacuju kolesterol.

Osim toga, ova hrana u “jednom pojasu” ima dobar učinak na rad srca i jetre i pridonosi pojavi koleretskog učinka.

Fotografija: © Belnovosti

Inače, od davnina su naši preci koristili svinjsku mast kao svojevrsni lijek: liječili su bolesti povezane s jetrom, plućima, zglobovima, a koristili su je i protiv zubobolje.

Znanstvenici kažu: korist od svinjske masti je u tome što sadrži mnogo mikroelemenata korisnih za tijelo.

Ako ga jedete zajedno s lukom koji je bogat korisnim tvarima, tada možete učinkovitije ukloniti toksine iz tijela, a ujedno ojačati imunološki sustav.

Ali mast treba konzumirati bez fanatizma: ne više od 50 grama odjednom. Važno: 4 sata prije i 4 sata nakon uzimanja svinjske masti ne treba jesti drugu hranu.

Učinite li upravo to, svinjska mast će vam donijeti maksimalnu korist, a prije svega blagotvorno djelovati na vaše zdravlje.

Prethodno su navedena 4 razloga za svakodnevnu konzumaciju krušaka.

Exit mobile version