Je li moguće otrovati se šampinjonima: teško, ali moguće

Šampinjoni se smatraju sigurnim gljivama, ali to ne znači da se njima nije moguće otrovati.

Iako su slučajevi trovanja ovim gljivama rijetki, rizik ipak postoji, rekao je kirurg Alexander Umnov.

Ako se ne želite suočiti s negativnim posljedicama konzumiranja gljiva, morate biti sigurni da su sakupljene na prikladnom mjestu.

Takva mjesta ne uključuju rubove cesta, gradske granice ili područja u blizini industrijskih zona.

Ovaj zahtjev je zbog činjenice da se gljive mogu usporediti s pravim spužvama koje apsorbiraju toksine, ispušne plinove, teške metale i druge štetne tvari.

šampinjoni
Fotografija: © Belnovosti

Također je vrijedno obratiti pažnju na rok valjanosti gljiva.

Da su se šampinjoni pokvarili možete zaključiti po crnoj boji i sluzi koja ih prekriva, kao i po neugodnom mirisu koji ispuštaju.

Takve gljive je zabranjeno jesti.

Na kraju, budite oprezni kada jedete gljive sirove – bit će vam bolje ako ih kuhate.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki