Jedu li vitki ljudi krumpir: odgovor nutricionista će vas iznenaditi

Teško je pronaći tako kontroverzan proizvod kao što je krumpir.

Povrće je nevjerojatno popularno zbog svog okusa i kulinarskog potencijala: krumpir postaje osnova i važan sastojak mnogih tradicionalnih jela.

Međutim, posljednjih godina sve se češće mogu čuti informacije da pobornici zdrave prehrane odbijaju krumpir.

Jedu li vitki ljudi krumpir?

Na prvi pogled može se činiti da nema ničeg “strašnog” u jedenju krumpira. Ima nizak sadržaj kalorija i dobar kemijski sastav.

Međutim, vrijedno je razumjeti određene činjenice. Nizak kalorijski sadržaj povrća zadržava se samo kuhanjem. U svim ostalim slučajevima znatno je veći.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Tijekom toplinske obrade uništavaju se gotovo sve hranjive tvari. Kada se prži, krumpir postaje izvor kancerogenih tvari. Stoga je koristan samo kuhani krumpir s ljuskom.

Ne zaboravite na škrob, kojim je proizvod bogat. Ako ste predisponirani za dijabetes, to će biti vrlo loša vijest za tijelo.

Stoga je odgovor na postavljeno pitanje očigledan: vitki ljudi koji žele ostati zdravi rijetko jedu krumpir, preferirajući kuhano povrće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki