Jesu li prženi krumpiri stvarno štetni ili je jelo “oklevetana”: mišljenje nutricionista

Vjerojatno bi bilo teško pronaći osobu koja bi iskreno priznala da ne voli pržene krumpiriće: jelo je previše savršeno da bi izazvalo negativne emocije.

Obično je uobičajeno uskratiti sebi zadovoljstvo samo iz jednog razloga: previše je štetno za našu figuru i zdravlje.

Je li to doista tako ili je jelo jednostavno “oklevetana”?

Ako analizirate sastav krumpira, onda nema ništa loše: povrće se čak može nazvati korisnim za one koji nemaju problema s težinom.

No, razlog štetnosti uopće nije u samom krumpiru, kažu stručnjaci.

Zagrijavanjem krumpir gubi gotovo sva svoja vrijedna svojstva. Također postoji mišljenje da prženje krumpira doprinosi pojavi kancerogenih tvari u jelu.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Također, biljno ulje zamasti jelo. Kao rezultat toga, kardiovaskularni sustav i probavni organi mogu patiti.

Stoga je zaključak očit: jelo je stvarno štetno.

Ako imate dobru figuru i nemate zdravstvenih problema, ponekad se možete počastiti poslasticom.

U svim ostalim slučajevima krumpir je bolje kuhati u pećnici ili dinstati. U ovom će slučaju biti korisnije.

Ranije smo govorili o tome kako smanjiti kolesterol bez lijekova.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki