Vjerojatno bi bilo teško pronaći osobu koja bi iskreno priznala da ne voli pržene krumpiriće: jelo je previše savršeno da bi izazvalo negativne emocije.
Obično je uobičajeno uskratiti sebi zadovoljstvo samo iz jednog razloga: previše je štetno za našu figuru i zdravlje.
Je li to doista tako ili je jelo jednostavno “oklevetana”?
Ako analizirate sastav krumpira, onda nema ništa loše: povrće se čak može nazvati korisnim za one koji nemaju problema s težinom.
No, razlog štetnosti uopće nije u samom krumpiru, kažu stručnjaci.
Zagrijavanjem krumpir gubi gotovo sva svoja vrijedna svojstva. Također postoji mišljenje da prženje krumpira doprinosi pojavi kancerogenih tvari u jelu.
Također, biljno ulje zamasti jelo. Kao rezultat toga, kardiovaskularni sustav i probavni organi mogu patiti.
Stoga je zaključak očit: jelo je stvarno štetno.
Ako imate dobru figuru i nemate zdravstvenih problema, ponekad se možete počastiti poslasticom.
U svim ostalim slučajevima krumpir je bolje kuhati u pećnici ili dinstati. U ovom će slučaju biti korisnije.
Ranije smo govorili o tome kako smanjiti kolesterol bez lijekova.