Kakav sladoled jesti ako želite smršavjeti: na pakiranju treba biti ovaj natpis

Vrste sladoleda koje su dostupne suvremenom potrošaču gotovo su neograničene.

Međutim, zbog činjenice da sadrži veliku količinu šećera, ulja i drugih dodataka koji se teško mogu nazvati zdravim, ljudi često odbijaju koristiti ovaj proizvod – pogotovo ako su na dijeti.

Doista, običan desert vjerojatno neće pomoći u borbi protiv viška kilograma – druga je stvar kada je u pitanju proteinski sladoled.

Koje su prednosti proteinskog sladoleda?

Osnova takvog sladoleda su proteini koji se razgrađuju na aminokiseline, a one su zauzvrat građevinski materijal za mišiće, kosti, kožu, tkiva i organe.

Ako osoba ne dobije dovoljno proteina iz hrane, tijelo počinje razgrađivati ​​mišiće kako bi dobilo aminokiseline.

Sladoled
Fotografija: © Belnovosti

Konzumacijom proteina ne samo da možete spriječiti razgradnju mišića, već i pomoći u njihovoj izgradnji.

U usporedbi s mastima i ugljikohidratima, bjelančevine imaju veći toplinski učinak.

To znači da kada se hrana probavlja, dio primljenih kalorija troši se na apsorpciju hranjivih tvari, odnosno 20-30% kalorija iz proteina sagorijeva se u fazi probave.

Da biste odredili koliko proteina trebate konzumirati dnevno, morate znati svoje individualne potrebe.

Za fizički aktivne ljude koji prakticiraju trening snage, norma proteina je 1,5-2 g po kg težine. Ovu normu trebaju slijediti oni koji žele izgraditi mišićnu masu, smanjiti postotak masti i oporaviti se od vježbanja.

Za osobe koje ne vježbaju intenzivno, dnevni unos proteina je 1-1,5 g po kg težine.

Ranije smo vam rekli što će se dogoditi ako prestanete jesti mliječne proizvode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki