Vrste sladoleda koje su dostupne suvremenom potrošaču gotovo su neograničene.
Međutim, zbog činjenice da sadrži veliku količinu šećera, ulja i drugih dodataka koji se teško mogu nazvati zdravim, ljudi često odbijaju koristiti ovaj proizvod – pogotovo ako su na dijeti.
Doista, običan desert vjerojatno neće pomoći u borbi protiv viška kilograma – druga je stvar kada je u pitanju proteinski sladoled.
Koje su prednosti proteinskog sladoleda?
Osnova takvog sladoleda su proteini koji se razgrađuju na aminokiseline, a one su zauzvrat građevinski materijal za mišiće, kosti, kožu, tkiva i organe.
Ako osoba ne dobije dovoljno proteina iz hrane, tijelo počinje razgrađivati mišiće kako bi dobilo aminokiseline.
Konzumacijom proteina ne samo da možete spriječiti razgradnju mišića, već i pomoći u njihovoj izgradnji.
U usporedbi s mastima i ugljikohidratima, bjelančevine imaju veći toplinski učinak.
To znači da kada se hrana probavlja, dio primljenih kalorija troši se na apsorpciju hranjivih tvari, odnosno 20-30% kalorija iz proteina sagorijeva se u fazi probave.
Da biste odredili koliko proteina trebate konzumirati dnevno, morate znati svoje individualne potrebe.
Za fizički aktivne ljude koji prakticiraju trening snage, norma proteina je 1,5-2 g po kg težine. Ovu normu trebaju slijediti oni koji žele izgraditi mišićnu masu, smanjiti postotak masti i oporaviti se od vježbanja.
Za osobe koje ne vježbaju intenzivno, dnevni unos proteina je 1-1,5 g po kg težine.
Ranije smo vam rekli što će se dogoditi ako prestanete jesti mliječne proizvode.