Kako jesti celer: odličan izbor za one koji paze na svoju težinu

Zbog činjenice da je kalorijski sadržaj celera samo 11-13 kcal na 100 g, ovaj proizvod jednostavno mora biti u prehrani svake osobe koja gubi težinu.

Postoje različiti načini jedenja celera.

Sirovo

Sve vrste celera mogu se jesti sirove, dodavati salatama ili koristiti kao međuobrok, poput nemasnog jogurta ili humusa. U ovom obliku celer zadržava sve korisne tvari.

U smoothiju

Celer petiole harmonično se slaže s voćem i povrćem, osiguravajući tijelu dodatne vitamine i minerale.

Pirjano ili pečeno

Korijen i stabljike celera možete pirjati s drugim povrćem ili zapeći uz malo začina. Blagi okus ovog proizvoda savršeno će nadopuniti mnoga jela.

Celer
Fotografija: Pixabay

Kao sastavni dio prvih jela

Celer (u svim vrstama) koristi se u raznim juhama i juhama, dodajući bogat okus i aromu.

U obliku soka

Sok od korijena ili stabljike celera sve je popularniji, a razlog tome su brojne zdravstvene dobrobiti. Zato se navika da se ujutro popije čaša soka od celera smatra dobrom.

Ranije smo vam rekli je li prženi krumpir zapravo štetan.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki