Zdravu hranu također treba pravilno konzumirati. Ova izjava vrijedi i za poznate jabuke.
Znanstvenici su smislili kako jesti jabuke kako biste od njih imali najviše zdravstvenih koristi.
Zaposlenici Tehničkog sveučilišta u Grazu tvrde da ljudi bespotrebno bacaju koštice jabuka.
Samo ako jedete cijelu jabuku, zajedno s jezgrom i sjemenkama, možete izvući maksimalnu korist od nje.
Time ćete dobiti dodatnu dozu vlakana i flavonoida. Jezgra i stablo sadrže najkorisnije bakterijske stanice. Tek nakon njih dolazi pulpa i kora”, prenosi “Doktor Peter” riječi jednog od autora studije.
Što se tiče kože, prema novim istraživanjima, ona ne sadrži toliko korisnih tvari kao što je ranije rečeno.
No ipak se preporuča voće jesti cijelo.
Što se tiče trovanja supstancom amigdalin, ono se može dogoditi samo ako pojedete desetke jabuka odjednom.
I jedna cijela jabuka pojedena dnevno neće naškoditi zdravlju.